Kaymakam Başkan Müdür el ele verdi Ulubey’i öğrencilere sevdirmeye çalışıyor.

Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Ali Rıza Ada ve Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Ozan Çatır, ilçelerine yeni gelen öğrencilere Ulubey’i sevdirmek için ilginç projelere imza atıyor.

Uşak Üniversitesi Ulubey MYO’ya bu yıl kayıt olan yaklaşık 300 öğrencinin ilçeyi tanıması ve sevmesi için oryantasyon projesi geliştiren ilçe yöneticileri, öğrencilerle söyleşiler katılıyor, onların onuruna yemekler veriyor. Cam teras, kanyonlar gibi doğal güzellikleri gezdirip çarşı pazar dolaştırarak esnafla öğrencileri selamlaştırıyor. Kısacası Ulubey ilçesine ayak basan öğrencileri ilçeyi sevdirmek için her yolu deniyor.

“ÇARŞI PAZAR GEZDİRİYORUZ”

Toplam 727 öğrencinin öğretim gördüğü Ulubey MYO Müdürü Ozan Çatır, okula bu yıl müdür olarak atandığını belirtti. Çatır, “Burada Sayın Kaymakamımız ve Sayın belediye Başkanımızla ortaklaşa yürüttüğümüz projede, Ulubey’e ilk kez gelen öğrencilerimizin okulumuz ve ilçemize uyum sağlaması için ilk hafta çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, öğrencilerin ilçemizi tanıması ve aynı zamnda bölgesel kalkınmaya katık sunmaktır. Yeni kayıt olan öğrencilerimizle toplu şekilde gezilere çıkıyor, başat kaymakamımız ve belediye başkanımız olmak üzere çarşı Pazar geziyor ve esnafla selamlaşıp tanışmalarını sağlıyoruz. Söyleşiler düzenliyoruz. Toplu olarak çeşitli etkinliklere katılıyoruz” dedi.

Ulubey ilçesinde öğrencilerin barınma ve diğer ihtiyaçlarının rahatlıkla karşılandığını kaydeden Çatır, öğrencilerin en büyük sorun olarak ilçede sosyal faaliyetlerin bulunmamasını gösterdiklerini belirtti. Öğrencilerin sosyal faaliyet ihtiyaçlarını da göz önüne aldıklarını kaydeden Çatır, “Cam teras, çamlık ve kanyonlarda yürüyüşler düzenleyerek hem spor ihtiyaçlarını karşılıyor hem de doğada hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimizin diğer sosyal ihtiyaçlarını gidermek için de ilçe yöneticilerimizle sürekli görüş alış verişi yapmaktayız” bilgisini verdi.

ADA’DAN 300 KİŞİLİK YEMEK

Bu yıl kayıt olan 300 öğrenci, Müdürleri Ozan çatır, Öğretim üyeleri Saliha Güllü ve Gülsüm Bağcı ile Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada’yı makamında ziyaret etti. Bu ziyaretten memnun kalan Ada, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Ada daha sonra ilçeye ilk kez ayak basan öğrencilerin onuruna 300 kişilik bir yemek verdi.

Ada, “İlçemizin kalkınması için ne gerekiyorsa yaparız. Burada Sayın kaymakamımız ve Sayın Okul Müdürümüzle uyum içerisinde öğrencilerimiz ilçemizi sevdirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak caddelerimizi ve sokaklarımız modern bir şekilde düzenledik. Daha cazip hale getirdik. Yeni öğrencilerimizin uyum sağlaması ve ilçemizin kalkınması için belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

“HER TÜRLÜ İMKANI SUNACAĞIZ”

Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, “Uşak ÜniversitesiUlubey Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile düzenlenen söyleşide buluştuk. Özellikle İlçemize ilk kez gelen öğrencilerimize hoşgeldiniz dedim. Onlara ve diğer öğrencilerimize yeni eğitim öğretim döneminin yüksekokulumuza hayırlı olmasını diledim. Burada güzel bir tanışma toplantısı ve söyleşi gerçekleştirdik. İlçemizin doğal güzelliği ve tarihi eserleriyle öğrencilerimizin çok seveceği bir yerleşim alanıdır. İlçe Kaymakamı olarak sosyal faaliyetler konusunda benden spor, halk oyunları, tiyatro ve diğer sanatlar ve etkinlikler konusunda ne isterlerse yardımcı olmaya hazırım. Zaten bu konularda da yürüttüğümüz çalışmalar var” şeklinde konuştu.

 

Okunma 5600 defa

Ulubey Haber

  • Aşağı Mahalle Gül Sokak
  • Ulubey / Uşak
  • Tel : +90 505 778 70 24
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FOTOĞRAF

Top